Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie
Nieuws

Berichtgeving Covid-19

By 27 augustus 2020december 13th, 2021No Comments

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vandaag hebben wij het bericht ontvangen dat er één leerling positief is getest op Covid-19. Wij handelen volgens protocol in afstemming met de GGD.

Maakt u zich zorgen? Er is geen reden tot paniek. Wij hebben intensief contact gehad met de GGD. Inmiddels staat bij ons de telefoon roodgloeiend, omdat ouders bellen vanwege onzekerheid. Er is, nogmaals, geen reden tot ongerustheid. Er is namelijk geen sprake van een uitbraak; er is geen sprake van meerdere besmettingen. Het gaat om één leerling die wij helder beeld hebben. De GGD voert het bron- en contactonderzoek op dit moment uit. Zij zoeken uit met wie deze leerlingen nauw contact heeft gehad. Er is alleen sprake van nauw contact als een leerling minstens 15 minuten of langer in contact is geweest met de betreffende leerling met een afstand van minder dan 1,5 meter.

Wij begrijpen ieders onzekerheid. Mocht u zich zorgen maken over de veiligheid van uw kind, dan kunt besluiten uw kind thuis te houden. Wanneer u dit besluit neemt, moet uw kind in principe 10 dagen in thuisquarantaine volgens het protocol. Wanneer uw kind klachten krijgt, die kunnen duiden op Covid-19, krijgt u het dringende advies om uw gehele gezin te laten testen. Op basis van deze uitleg, vragen wij u om een eventueel besluit om uw kind thuis te houden, terwijl er geen klachten zijn, te heroverwegen.

Als u besluit uw kind thuis te houden, dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het Kennemer College Beroepsgericht. Zodra wij nieuwe, relevante informatie hebben dan zullen wij u informeren. Mocht u meer informatie willen van de GGD dan verwijzen u naar www.ggdkennemerland.nl.

Een aanvullende website voor ISK leerlingen en ouders/verzorgers is www.pharos.nl/coronavirus/.

 

Met vriendelijke groet,

Irene Mols, teamleider onderbouw

Denise Frèrejean, teamleider bovenbouw

Terug naar overzicht