Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Aanschaf laptop

Werken met een laptop

Bij SKILLS vmbo werken alle brugklasleerlingen met een laptop. We vinden het belangrijk dat je bij ons op school goed leert werken met computers en internet. In de toekomst wordt ICT immers steeds belangrijker. Maar we doen het ook omdat we vinden dat ICT je helpt bij het leren, thuis en op school. ICT maakt het leren gevarieerder, leuker en aantrekkelijker. Daarbij vinden we wel dat ICT één van de manieren is om dat te doen: wij vinden boeken ook belangrijk en daarnaast natuurlijk de docent. Hij of zij is degene die je in alles helpt en ondersteunt en van wie je heel veel kunt leren.

Wij adviseren om een laptop aan te schaffen via Signpost omdat zij passende modellen met goede service voor een goede prijs aanbieden. Bestellen kan via https://skills.signpost.nl/

Zelf een laptop aanschaffen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een laptop aan te schaffen. Deze moet dan wel aan een aantal eisen voldoen om bruikbaar te zijn voor het onderwijs:

  • De batterij moet minimaal 8 uur zonder stroomtoevoer werken (opladen op school kan niet).
  • De laptop 13,3 inch is aanbevolen.
  • Voorzien van Windows 10 “of hoger”.
  • Via je schoolaccount kan je het Office 365 pakket gratis installeren op je laptop. Dit doen we op school. Als er een proefversie geïnstalleerd staat, moet deze er af.
  • Een ssd-schijf of flashmemory zodat de laptop snel (binnen 15 sec.) kan opstarten.
    (Tijdens de les moeten de leerlingen snel hun laptop kunnen sluiten en weer openen.)
  • Een “normaal” toetsenbord. (Tablets of Ipads werken minder prettig met het office-pakket en daarom hebben wij gekozen voor het werken met laptops).
  • Een harde schijf van minimaal 128GB.