Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Hier komt de wereld samen

Het belangrijkste doel van de ISK (Internationale schakelklas) is het doorschakelen van kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar het vervolgonderwijs, zoals: vwo, havo, mbo, vmbo en praktijkonderwijs. Wij geven onderwijs op maat en bieden de kinderen, via dagonderwijs en een volwaardig vakkenpakket, een goede basis voor hun toekomst op een reguliere school en in de samenleving.

De ISK bestaat uit verschillende ISK-groepen

  • Instroomklas: hierin zitten nieuwkomers van 12 tot 18 jaar. De leerlingen die al scholing hebben gehad, volgen een basisprogramma van ongeveer acht weken. De analfabeten in de instroomklas volgen een langer traject.
  • Doorstroomklas: hierin zitten de leerlingen van 12 tot 18 jaar die al enige kennis van het Nederlands hebben, en de doorgeschakelde leerlingen vanuit het ISK-basisonderwijs of een andere ISK.
  • Uitstroomklas oudere leerlingen: hierin zitten leerlingen van 15 tot 18 jaar die via één van de drie routes van het LOWAN (Landelijke Onderwijs Werkgroep voor Asielzoekers en Nieuwkomers) uit gaan stromen.
  • Uitstroomklas jongere leerlingen: hierin zitten leerlingen van 12 tot 15 jaar die via één van de drie routes van het LOWAN uit gaan stromen.

Uitstroom & Doorstroom

Doorstroom vindt plaats naar alle soorten van het voortgezet onderwijs. De oudere leerlingen vervolgen hun leertraject aan het mbo. De leerlingen zitten gemiddeld 2 tot 2,5 jaar op de ISK.

Klik hier voor meer informatie over ISK en NL-onderwijs.

 

Contact

Leerjaarcoördinator ISK Mevrouw J. Duvalois: j.duvalois@skillsvmbo.nl

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar
via 0251-24 19 44 of per e-mail: info@skillsvmbo.nl.

SKILLS vmbo | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44