Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Hier komt de wereld samen

Het belangrijkste doel van de ISK (Internationale schakelklas) is het doorschakelen van kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar het vervolgonderwijs, zoals: vwo, havo, mbo, vmbo en praktijkonderwijs. Wij geven onderwijs op maat en bieden de kinderen, via dagonderwijs en een volwaardig vakkenpakket, een goede basis voor hun toekomst op een reguliere school en in de samenleving.

De ISK bestaat uit verschillende ISK-groepen

De ISK bestaat uit verschillende groepen, waarin de leerlingen naar leeftijd en leerbehoefte zijn ingedeeld. Het lesaanbod wordt verzorgd op meerdere locaties binnen de scholen van het SVOK en aan het Nova College te Beverwijk.

Hierbij maken wij gebruik van de LOWAN- uitstroomprofielen. Doorstroom vindt plaats naar alle soorten van het voortgezet onderwijs. De oudere leerlingen vervolgen hun traject aan het MBO.

Tijdens de ISK periode staat het leren van de Nederlandse taal centraal bij alle lessen. Na de overstap vanuit onze afdeling , blijven de leerlingen de nodige begeleiding  ontvangen in de vorm van extra NT2 ondersteuning.

Uitstroom & Doorstroom

Doorstroom vindt plaats naar alle soorten van het voortgezet onderwijs. De oudere leerlingen vervolgen hun leertraject aan het mbo. De leerlingen zitten gemiddeld 2 tot 2,5 jaar op de ISK.

Klik hier voor meer informatie over ISK en NL-onderwijs.

 

Contact

Leerjaarcoördinator ISK Mevrouw J. Duvalois: j.duvalois@skillsvmbo.nl

Teamleider ISK Frank Gaarthuis: f.gaarthuis@skillsvmbo.nl

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.15 uur telefonisch bereikbaar
via 0251-24 19 44 of per e-mail: info@skillsvmbo.nl.

SKILLS vmbo | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44