Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Kijk je met ons mee?

Neem een kijkje in de keuken van SKILLS vmbo en proef de sfeer. Je kunt met eigen ogen zien hoe enorm leuk onze praktijklokalen zijn, op welke wijze je les krijgt en natuurlijk welke beroepsmogelijkheden wij bieden. Laat je verrassen en rondleiden door onze enthousiaste leerlingen en luister waarom zij zo trots zijn op hun school. Kortom, stap gewoon bij ons binnen en stel al je vragen.

Informatieavond voor ouders en leerlingen groep 8

Voor wie: ouders en leerlingen
Wanneer: dinsdag 21 november 2023 starten we om 19.00 uur.

 

Op deze avond geven we jullie informatie over onze school: hoe het onderwijs op SKILLS vmbo eruitziet, de brugperiode, welke rol de mentor heeft, welke ondersteuning we kunnen bieden en nog veel meer. Zo krijgen jullie vast een goede indruk over het reilen en zeilen op onze school.

Hebben jullie nog vragen?
Bent u niet in de gelegenheid langs te komen op onze informatieavond en wilt u meer informatie of zijn er vragen? Stuur dan een mail naar Sandra Munnik: s.munnik@skillsvmbo.nl.

Open Huis 2024

Voor wie:  leerlingen, ouders/verzorgers, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s
Wanneer: vrijdag 9 februari 2024 van 16:00-20:00 uur

Neem een kijkje in de keuken van SKILLS vmbo en proef de sfeer, letterlijk en figuurlijk! Je kunt met eigen ogen zien hoe enorm leuk onze praktijklokalen zijn, op welke wijze je les krijgt en natuurlijk welke beroepsmogelijkheden wij aanbieden. Laat je verrassen en rondleiden door onze enthousiaste leerlingen en luister waarom zij zo trots zijn op hun school. Kortom, stap bij ons binnen en stel al je vragen. Wil je dit doen met een speeddate, ook dat is mogelijk! 🙂

Tijdens ons open huis verwelkomen wij jullie graag in ons mooie schoolgebouw en krijgt u samen met uw kind de mogelijkheid om kennis te maken met onze school en al zijn mogelijkheden. Zo kunnen jullie samen sfeer proeven bij de verschillende themaklassen, een leuk en interessant kijkje nemen in het breedste aanbod aan profielen en ontdekken hoe de schoolvakken op de middelbare school zijn vormgegeven. Ons team staan klaar om jullie te informeren over ons onderwijs.

Wij kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!

Behoefte aan een persoonlijke afspraak?

De informatie en filmpjes op deze pagina geven een mooi beeld van onze school. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een persoonlijke afspraak te maken, zodat wij jullie nog meer kunnen vertellen over onze manier van werken, de lessen, de praktijkvakken, activiteiten, ondersteuning etc. Vul het formulier in, dan maken we snel een afspraak.

 Wat zijn jouw SKILLS?

Ons gebouw kent veel faciliteiten, ruimte en een prettige sfeer! Kijk je mee?

In de filmpjes hieronder maak je kennis met een aantal beroepsprofielen en het Kennemer Techlab. Wil jij later misschien wel ondernemer worden? Of wil je gewoonweg meer weten over het werken in een bedrijf? Dan is het profiel Economie & Ondernemen iets voor jou! Koken, bakken en gasten bedienen… Dat kun je allemaal leren bij het beroepsprofiel van Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) in ons eigen Lestaurant. Of vind jij het leuk om te klussen, te schilderen, dingen te bouwen of wil je meer leren over metaal en elektra? Dan is één van de beroepsprofielen van Techniek iets voor jou! De docenten vertellen je alles wat je hierover moet weten.

Doe-middag Techniek

Voor wie: leerlingen met interesse in techniek
Wanneer: woensdag 18 oktober, woensdag 13 december of woensdag 31 januari 2024

Zit jij nu in groep 7 of 8 en wil je eens kennismaken met onze school en jouw SKILLS ontdekken? Kom dan naar de speciale Technische doe-middag voor jongens en meisjes.

In onze fantastische technieklokalen ga je zelf aan de slag met gereedschappen en machines om de prachtigste creaties te maken. Je bent van harte welkom van 13.30-15.30 uur en wat je gemaakt hebt mag je mee naar huis nemen!

Jij komt toch ook?

    We willen graag weten of je eerder bent geweest.

Doe-middag Horeca

Voor wie: leerlingen met interesse in horeca
Wanneer: maandag 16 oktober, dinsdag 12 december of woensdag 31 januari 2024

Zit jij nu in groep 7 of 8 en wil je eens kennismaken met onze school en jouw SKILLS ontdekken? Kom dan naar de speciale Horeca doe-middag voor jongens en meisjes. In onze professionele én net verbouwde horecakeuken maak je de lekkerste gerechten en hapjes klaar en sluit je gezellig af in ons sfeervolle Lestaurant!

Jij komt toch ook?

Doe-middag Sport

Voor wie: leerlingen met interesse in sport
Wanneer: woensdag 13 december of woensdag 31 januari 2024

Zit jij in groep 7 of 8 en wil je eens kennismaken met onze school en jouw SKILLS ontdekken? Kom dan naar de speciale Sport doe-middag voor jongens en meisjes. Krijg jij energie van bewegen en vind je het leuk om verschillende sporten uit te proberen? Onze sportieve Sportbox heeft maar liefst 6 thema-zalen waar je de meest diverse sporten beoefent!

Jij komt toch ook?

Kennismakingslesjes PO

Voor wie: leerkrachten en leerlingen groep 8
Wanneer: maandag 27 november 2023 t/m 1 december 2023
Tijd: 8:30-11:00 uur

Graag vóór 16 oktober aanmelden.

In week 48, (27-11 t/m 1-12), organiseren wij de hele week kennismakingslesjes voor leerlingen uit groep 8. Een mooie én leuke manier om te ontdekken welke SKILLS zij in huis hebben en kunnen ervaren hoe wij op onze school werken en wat wij allemaal te bieden hebben.

Hebben jullie nog vragen?
Stuur een mail naar Sandra Munnik, teamleider onderbouw s.munnik@SKILLSvmbo.nl

Informatie ondersteuning ouders groep 8

Voor wie: ouders groep 8
Wanneer: dinsdag 13 februari 2024 om 19:00-21:00 uur

Vanwege de geringe hoeveelheid aanmeldingen voor deze avond hebben wij ervoor gekozen om de avond anders in te richten. Allereerst willen wij u erop attenderen dat SKILLS vmbo op vrijdag 9 februari van 16:00 tot 20:00 uur Open Huis heeft. Tijdens het Open Huis bieden wij u ook de gelegenheid om uw specifieke vragen over ondersteuningsbehoeften te stellen. De volgende collega’s zijn voor u en uw zoon/dochter aanwezig:

  • Mevr. Jens en Mevr. van der Sar, beide ondersteuningscoördinator
  • Mevrouw Hoekstra, trajectbegeleider van de trajectvoorziening
  • Mevr. Hofman, dyslexiecoördinator

Hier kunt u klikken voor een overzicht van het SKILLS vmbo ondersteuningsteam en welke rol zij vervullen binnen onze school.

Mocht u n.a.v. het bovenstaande toch nog de behoefte voelen om een gesprek in te plannen dan is deze mogelijkheid er op dinsdagavond 13 februari. Let op; dit is dus geen algemene informatieavond, maar deze avond werken wij volgens afspraak. Wilt u nog een afspraak, dan wil ik u vragen te reageren op dit bericht met daarbij a.u.b. een ondersteuningsvraag. Dit i.v.m. het toewijzen van de juiste collega/collega’s.

Heeft u nog vragen?
Stuur een mail naar Sandra Munnik, teamleider onderbouw s.munnik@skillsvmbo.nl

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.15 uur telefonisch bereikbaar
via 0251-24 19 44 of per e-mail: info@skillsvmbo.nl.

SKILLS vmbo | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44