Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Tiny house is een project van Sterk Techniek Onderwijs op het Kennemer College beroepsgericht. Leerlingen bouwen aan een duurzaam zelfvoorzienend huisje. Het gaat om een tijdelijk project, op enig moment zal dit Tiny house een “tweede” leven krijgen als woning. De inrichting en techniek is gericht op bewoning van twee personen.

Hieronder vindt u een animatievideo van het Tiny house gemaakt door Dylan.

Zelfvoorzienend

Duurzaam samenleven is de rode draad in het curriculum van het Kennemer College Beroepsgericht. Maar duurzaam leven moet ook tastbaar en zichtbaar worden. Om de daad bij het woord te voegen en ontwikkelingen aan te jagen is het Kennemer College onlangs gestart met het project ‘Tiny House’. Leerlingen van de school ontwerpen, construeren en bouwen een energieneutraal en zelfvoorzienend klein huis. Er wordt geen water, elektra of andere energie toegevoerd. In water wordt voorzien door regenwater op te vangen en te hergebruiken na filtering in een ecosysteem. Elektrische energie wordt opgewekt met zonnepanelen en water wordt zoveel mogelijk verwarmd in een zonnecollector.

 

Samenwerking

Binnen dit project wordt samenwerking tussen leerlingen van de school, met leerlingen van het Nova College en crossovers, waarin techniek wordt verbonden met andere niet technische profielen, gestimuleerd. Ook basisscholen kunnen een workshop volgen om kennis te maken met de duurzame technieken van een Tiny House. Het bouwwerk wordt op dit moment in de werkplaats van het Kennemer College beroepsgericht door leerlingen onder begeleiding van een docent in vervoerbare delen vervaardigd. Op de bouwplaats zal in korte tijd het bouwwerk worden gebouwd en afgemonteerd, ondersteund door mbo studenten en tevens onder begeleiding van het lokale bedrijfsleven.

Wil je meer weten over onze Techniekworkshops? Ga dan naar

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan gemaakt hoe je je kunt aanmelden.

Bekijk het stappenplan

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar via 0251-24 19 44 of per e-mail: infoberoepsgericht@kennemercollege.nl.

Kennemer College Beroepsgericht | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44