Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Om de natuur, de CO2-reductie en de biodiversiteit een handje te helpen zie je op steeds meer daken Sedum liggen, een groen dak wordt dat ook wel genoemd. In de lessen BWI wordt dit uiteraard ook behandeld. Huizen worden steeds meer op een natuur inclusieve manier gebouwd, dat wil zeggen dat natuur geïntegreerd wordt in de bouw, denk aan nestkasten, ruimte voor insecten, maar dus ook een groen dak. Op het BWI-plein staat sinds dit jaar een opbergschuur en als experiment is daar deze week een groen dak op geplaats.

Per toeval hadden meneer de Ruiter van BWI en meneer Pool van Biologie het met elkaar over een groen dak. Meneer Pool maakt thuis geregeld zelf een groen dak. Door stekjes af te nemen van een bestaand dak en die weer de ruimte te geven in potjes kun je snel nieuw Sedum kweken. Dat leek meneer de Ruiter een goed idee om in de les te gaan doen, en zo geschiedde het. Als snel gingen we stekjes sparen en opkweken in de klas, elke week zagen de leerlingen de groei van de plantjes. In de tussentijd hebben we de basis van het groene dak neergelegd, een kunststof rooster met gaten er in waar de plantjes in passen. Eerst een laag grind met daarover potgrond. Onder leiding van meneer Pool heeft een groot deel van de leerlingen geholpen met het planten. Het is uiteraard nog niet helemaal bedekt maar met een beetje zon, regen en geduld ziet het er straks prachtig uit!

De leerlingen hebben op een leuke en leerzame manier ervaren dat het heel gemakkelijk is om mee te helpen aan vergroening.

Het Bio/BWI team.

Terug naar overzicht