Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Toen docent Huub de Ruiter, docent BWI (bouwen, wonen en interieur) vroeg of Blok Plaatmateriaal leerlingen wilde helpen, schoot Blok meteen in actie! In zijn lessen leren leerlingen onder andere de beginselen van meubelmaker en interieurbouwer. Binnen het profiel BWI waarin docenten de metselaars, timmerlieden, schilders en interieurbouwers van de toekomst opleiden, zit ook het onderdeel HPL-plakken. In de lessen probeert Huub altijd het thema duurzaamheid en circulair bouwen te verweven en daar past een tweede leven geven aan restmateriaal goed bij.  

Huub: “Ik heb vaak werkstukken gemaakt van pallet hout. Voor bijvoorbeeld Rijk van Rorik of Young Art Festival. Nu wist ik dat jullie vaak hout leveren wat bij jullie ‘over’ is aan De Broedmachine om er weer wat moois van te maken. Vandaar ook dat ik de stoute schoenen aangetrokken heb om jullie te bellen. Wij zijn reuzeblij met jullie donatie!” 

Poef als schoolopdracht om het vak te leren  

In de lessen leren leerlingen om een meubel van MDF te maken die met behulp van Lamello’s en Domino’s in elkaar gezet zijn. Dit keer zijn er poefjes gemaakt. De poefjes zijn deels afgeschilderd en deels beplakt met HPL. Ze leren het HPL op maat zagen, werken met spuitlijm, plakken van het HPL en de kanten frezen. Afgelopen weken hebben de leerlingen deze handelingen veel geoefend en eind van het schooljaar komen deze handelingen terug in het eindexamen. 

Samenwerken met scholen
Technische vakken zijn een tijd lang minder interessant geweest en daar voelen we nu helaas de pijn van. Blok Plaatmateriaal probeert de jonge generatie zoveel mogelijk te enthousiasmeren voor het vak. Door samen te werken met scholen, wil Blok Plaatmateriaal de jeugd stimuleren om voor dit mooie vak te kiezen.  

SKILLS vmbo is een beroepsgerichte school in Heemskerk. Sinds dit schooljaar is de school van naam veranderd, voorheen heette de school Kennemer College Beroepsgericht, die bij velen nog bekend staat onder deze naam. Op Skills vmbo staat doen centraal, waarin ze vakmensen opleiden.  

Terug naar overzicht